Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Bill Gates är en riktig hjälte. Han har räddat 5.8 miljoner liv.

Bill Gates är en riktig hjälte. Han har räddat 5.8 miljoner liv.
Filip Urde
  • On 17 januari, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Bill Gates, en av världens rikaste män, har i form av grundare till it-jätten Microsoft bidragit till så mycket välgörenhet att hela stater bleknar i jämförelse.
Idag så ägnar Bill och hans fru Melinda all sin tid till att, ja… ge bort sina pengar till andra som behöver. I tider av ett framgångsrikt Apple, Steve Jobs stjärnstatus och död, så har många glömt bort Bill Gates inom media. Steve Jobs har fått mycket gratis, fått credd för saker han inte alltid helt förtjänat… Men det finns självklart ingen tvekan om att Steve Jobs var ett rent geni!

Jag själv har dock alltid tyckt att Bill Gates varit snäppet häftigare än Steve Jobs… Kanske för att jag inte vill vara som alla andra och nästan religiöst följa en man i ”turtleneck” bara för att han skapar produkter som är vita… Och bara faktumet att nu ägna all sin vakna tid till välgörenhet, det är för mig en äkta hjälte.

Men det är inte bara massa pengar som skänks planlöst, det finns en klar strategi över välgörenheten. Det är oerhört noga vem som får pengar och mycket skänks till saker där det skänks dåligt idag.

Här nedan har vi en grafik över hur mycket man skänkt och vad det uppnått, samt vad man skulle kunna uppnå om flera förmögna människor gick med i arbetet. Hur som helst, väldigt häftigt!